Unun Evreleri




Hammadde Kabul

Hammadde(buğday), çeşidi tespit ederek ,çeşit  spesifikasyonlarına göre laboratuvar analizlerinden sonra uygun ise işletmeye alınır.Tremiye boşaltıdıktan sonra buğday ,burda ön eleme yapılır.

Ön Temizleme
Elevatörlerle taşınarak , seperratörle yabancı maddeler temizlenir.(Ön temizleme
(Çöp Sasörü --> Toz aspiratorü ---> Tok siklonu)

Buğday Siloları

Temizlenen buğday,buğday depoloma silolarına çeşitlerine göre ayrı ayrı elevatör yardımıyla çalışır.
Parçalama

İşlenecek buğday ürün çeşidine göre  paçalanır.Silodaki farklı kalitedeki buğday karıştırılır ve burdan temizlemeye gönderilir.

Kuru Temizleme
Paçal buğday,metallerden ,taş,cam,ot tohumları ,çöp samandan , hafif tanelerden toz böcek kalıntıları vb.yabancı maddelerden arındırılır.
Kabuk Soyucu --> Çöp Sasösrü --> Taş Ayırıcı -->Triyör
Çöp Sasörü --> Kabuk Soyucu --> Taş Ayırıcı --> Triyör.
Kuru temizleme yapılan buğday paçalı buradan yıkamaya alınır.
Tavlama
I.Tavlama Cebri tavda 1.Tavlama yapılan buğday daha sonra dinlendirmeye alınır.
Kabuk Soyucu --> Vibrotarar
II.Tavlama : Burada buğday istenilen tavlama nemine getirilerek siloya alınır.
Kabuk soyucu --> vibrotarar
Aktarma
Silolara buğday aktarılır ve daha sonra ögütülmek üzere taşınır.
Buğday Alma
Öğütme için buğday valslere taşınır.
Öğütme
Tavlanan ve temizlenen buğday B1 valsine gelir ve öğütme işlemine alınır
Kırma ---> Eleme --> Tasnif ---> Ezme ---> Eleme ---> Tasnif
Un Siloları
Ögütlenen kalite özelliklerine göre farklı silolara alınır.
Paçallama
Paketlenecek unlar ürün çeşidine ve özelliklerine göre paçalanır.
Paketleme

Paçalanan unlar 25,50 Kg'lık torbalarda paketlenir ,ve şatış için yükleme ye alınır

Yükleme
 
Satış
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player